fbpx

STOTT PILATES®

Pilates styrker din kropsbevidsthed og forbedrer din kropsholdning gennem bevægelser, som giver dig en stærk og smidig krop. Når du træner pilates, arbejder du med de små stabiliserende muskler omkring leddene.

BOOK TID

Hvad er pilates

STOTT PILATES® hos Randers Osteopati

Hvad er pilates?
Pilates er en koncentreret og kropsbevidstgørende styrke- og balancetræningsteknik. En træningsmetode som blev udviklet af den tyske Joseph H. Pilates omkring 1920. Joe kaldte sin bevægelsesform ”Contrology” da han mente at programmet bruger specielt hjernen til at kontrollere musklerne igennem bevægelserne. Joseph´s pilates bliver også kaldt den klassiske pilates.

Pilates består af stræk- og styrkeøvelser som bliver gennemført både langsomt og impulsivt. Der er stor fokus på vejrtrækningen, på kropsholdningen og på stabilisering af de små dybtliggende core muskler (mave- og rygmuskler samt bækkenbunden). Pilates øvelser styrker kroppens stabiliseringsmuskler og strækker, smidiggør de større muskler. Til belastning bruges der mest egen kropsvægt. Træningen kan dog varieres med diverse redskaber som gør at pilates øvelserne bliver lettere eller sværerer i niveauet.

Hvad er formålet med STOTT PILATES®?
Ved mangel af styrke og stabilitet i kernemuskulaturen får mange mennesker rygsmerter, nakke og lændeproblemer, svage mavemuskler, fejlbelastningsskader, ledproblemer i skulder, knæ, ankler osv. som udvikler sig ofte til sidst til længerevarende bevægeapparatsygdomme.

Denne træningsform har til formål at genoprette og bevare rygsøjlens naturlige kurver og at styrke kernemuskulaturen som har en afgørende støttefunktion i kroppen. Ved regelmæssig gennemførelse af pilates øvelser bliver man ikke kun stærkere i sine dybtliggende muskler men man bliver også mere kropsbevidst og mærker bedre kroppens signaler. Bevægelserne bliver mere fine, elegante og ungdommelige.

Hvem kan træne STOTT PILATES®?
STOTT PILATES® metoden henvender sig til alle fra genoptræningsklienter til toptrænede professionelle dansere og idrætsudøvere uanset køn, alder eller sundhedsmæssige baggrund. Folk i alle aldersgrupper og på ethvert træningsniveau har gavn af denne form for træning som både kan bruges som en træningsform for sig selv eller som et supplement til andre sportsgrene.

Hvordan foregår STOTT PILATES® træningen?
Træningen foregår individuelt eller på hold i behagelig tøj uden sko.
Pilates øvelser bliver gennemført med stor mental tilstedeværelse, kvalitet i bevægelserne og stabilisering af musklerne som hele træningen igennem er koordineret af vejrtrækningen.
Øvelserne udføres enten på gulv uden/med redskaber eller på specielt byggede maskiner (Reformer, Chair, Ladder Barrel, Cadillac) hvor man bruger fjedre som modstand.
Øvelserne udføres stående, siddende eller liggende – på ryggen, på maven, på venstre eller højre side.

hvad kan du forvente

Hvad kan STOTT PILATES® bidrage med

 • Mere energi, øget velvære og vitalitet i hverdagen

 • Øget kropsbevidsthed

 • Flottere kropsholdning

 • Mere ungdommelig krop

 • Større bevægelighed i muskel og led

 • Lange og smidige muskler

 • Indre styrke og stabilitet

 • Forbedret balance og koordination

 • Forebyggelse af skader

 • Afhjælp af smerterne

 • Bedre præstation i andre sportsgrene

 • Reduceret stress

Lyder ovenstående interessant

Er STOTT PILATES® noget for dig

Kontakt klinikken allerede i dag

Beatrix E. Fisker

 

Certificeret STOTT PILATES@ og yoga instruktør 

Natural Balance Pilates Studio, Danmark
Yoga Alliance, Ashram Yoga Studio, Budapest 

KONTAKT

Mail: Beatrix@randersosteopati.com
Tlf: +4560763656